-

Gözden kaçırmayın

Oxford Üniversitesi Profesörü Avi Shlaim, Barış Süreci Üzerine Açıklamalarda BulunduOxford Üniversitesi Profesörü Avi Shlaim, Barış Süreci Üzerine Açıklamalarda Bulundu

Afyonkarahisar Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kızılay ve Afyonkarahisar Kadın Kooperatifleri iş birliğiyle "Gelenekten Geleceğe Sağlıklı Nesiller" adlı bir proje hayata geçirdi. Bu proje, Afyonkarahisar genelinde 9 pilot okulda uygulanmaya başladı.

Proje kapsamında, öğrencilere haftada üç gün Tarhana Çorbası ve Patatesli Köy Ekmeği ikram ediliyor. Bu uygulama ile öğrencilere sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırılması hedefleniyor.

Büyükkalecik İlkokulu ve Büyükkalecik İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrencilere Tarhana Çorbası ikram eden Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, çocuklarla birlikte çorba içti. Projenin büyük ilgi görmesinden dolayı memnuniyetini ifade eden Vali Yiğitbaşı, projenin hem geleneksel tatları öğretmeyi hem de öğrencilerin kış aylarında sağlıklı kalmalarını sağlamayı amaçladığını belirtti.

Vali Yiğitbaşı, “Tüm çocuklarımıza afiyet olsun” diyerek öğrencilere ve projeye destek veren herkesin katkısına teşekkür etti. Projenin, örnek teşkil edeceğine inandığını da sözlerine ekledi.