-

Gözden kaçırmayın

Oxford Üniversitesi Profesörü Avi Shlaim, Barış Süreci Üzerine Açıklamalarda BulunduOxford Üniversitesi Profesörü Avi Shlaim, Barış Süreci Üzerine Açıklamalarda Bulundu

Afyonkarahisar'da kadın kooperatifleri, cezaevi yerleşkesinde yürütülen sosyal sorumluluk projesiyle süs kabaklarının hasadını gerçekleştirerek, ekonomik bağımsızlıklarına katkı sağlıyor. Bu proje, İşyurtları Kurumu bünyesinde üretilen süs kabaklarının satış ve pazarlamasını kadın kooperatifleri aracılığıyla gerçekleştirerek kadınların ekonomik olarak güçlenmesini hedefliyor. Kadın kooperatifleri, hem üretim sürecinde yer almanın verdiği motivasyonla hem de ürettikleri ürünlerin satışından elde edecekleri gelirle kendi ekonomik durumlarını iyileştirecek.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ), Afyonkarahisar Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ve kadın kooperatiflerinin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, kampüs cezaevi yerleşkesinde yetiştirilen süs kabaklarının hasadına katıldı.

Sosyal sorumluluk projeleri, yerel toplulukların güçlenmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor ve bu tür ortak çalışmaların artarak devam etmesi bekleniyor.