Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Valiliği tarafından başlatılan Mutluluk Kervanı Projesi, Dünya Çocuk Hakları Günü'nde özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptıAfyonkarahisar Valiliği tarafından başlatılan Mutluluk Kervanı Projesi, Dünya Çocuk Hakları Günü'nde özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği programı, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akreditasyon almaya hak kazandı. Akreditasyon, 30 Eylül 2026 tarihine kadar geçerli olacak şekilde 2 yıl süreyle verildi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu'nun (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında 5 yıllık akreditasyon sürecini tamamladıktan sonra programlarına da akreditasyon almaya devam ediyor.

Bugüne kadar Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih, Tarih (ikinci öğretim), Kimya, Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Veteriner Fakültesi, ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği programları akredite edilmişti.

Biyomedikal Mühendisliği programının akreditasyonunu değerlendiren AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, akreditasyonun üniversitenin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını belirtti. Karakaş, "Göreve geldiğimizde akredite edilmiş bir programımız yoktu. Göreve başladıktan sonra bu kapsamda ilk olarak program akreditasyon sürecini başlattık. Yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından şu ana kadar 10 lisans programımızın akredite edilmesini sağladık. Aynı zamanda kurumsal akreditasyon çalışmalarına da hız kazandırdık. Üniversitemizde kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerine yönelik iyileştirmeler yaptık" şeklinde konuştu.

AKÜ'nün tam akredite olan bir üniversite olduğunu vurgulayan Karakaş, tam akreditasyonun üniversitenin tanınırlığına ve tercih edilmesine katkı sağladığını ifade etti. Karakaş, akreditasyon süreci devam eden programların sayısının her yıl artması için çaba gösterdiklerini belirtti. Ayrıca, Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Biyomedikal Mühendisliği programının akreditasyon sürecinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK), mühendislik eğitim programlarının akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmalarını yürüten bağımsız bir kuruluştur. MÜDEK, Türkiye'de ve KKTC'de mühendislik eğitimi veren fakültelerin mühendislik lisans programlarının değerlendirilmesi için kurulmuş ve Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE) ve Washington Accord üyesi olarak faaliyet göstermektedir.