Gözden kaçırmayın

Bolvadin Halk Eğitim Merkezi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü İşbirliğiyle Avcı Eğitim Kursu DüzenlendiBolvadin Halk Eğitim Merkezi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü İşbirliğiyle Avcı Eğitim Kursu Düzenlendi

Afyonkarahisar'da Millî Sinema Günleri ve II. Millî Sinema Açık Oturumları düzenleniyor. Afyonkarahisar Valiliği ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü'nün destekleriyle Uluslararası Sinema Derneği tarafından düzenlenen etkinlikler, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün himayelerinde gerçekleştirilecek. 16-18 Kasım 2023 tarihlerinde yapılacak olan etkinliklerde, sinemanın yeni yönelişleri, arayışları ve üslupları ele alınacak. Ayrıca Millî Mücadele döneminin dönüm noktalarından Büyük Taarruz'a odaklanan köşe taşı filmler de gösterilecek. Etkinlik kapsamında, 1973 yılında gerçekleştirilen Millî Sinema Açık Oturumu'nun da değerlendirmesi yapılacak.

16-17 Kasım tarihlerinde, Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde açık oturumlar düzenlenecek. Bu oturumlarda, Millî Sinema anlayışı çerçevesinde çeşitli konu ve temalar ele alınacak. Sinema yazarları, tarihçileri, yapımcılar, yönetmenler ve senaryo yazarları gibi uzmanların yanı sıra birçok önemli isimin katılımıyla gerçekleşecek olan etkinliklerde, Millî Sinema'nın geçmişi ve bugünü değerlendirilecek. Bazı katılımcılar arasında Salih Diriklik, Mesut Uçakan, İhsan Kabil, Sadık Yalsızuçanlar, Yıldız Ramazanoğlu, Üstün İnanç, Dr. İsrafil Kuralay, Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, Yusuf Kaplan, Ahmet Özhan, Burçak Evren, Enver Gülşen, Nazif Tunç, Murat Pay, Ahmet Tezcan, Hüseyin Öztürk, Mesut Bostan, Atilla Gökbörü, Gülcan Tezcan, Faruk Güven, Erkin Yılmaz, Abdülhamit Güler, Veysal Battal ve İhsan Koluaçık yer alıyor.

Bu önemli etkinlikler hakkında güncel bilgilere @tckulturturizm ve @afyonkocatepe.universitesi sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.
#Afyonkarahisar #MillîSinemaGünleri #Sinema #KültürVeTurizm #AçıkOturumlar #AfyonKocatepeÜniversitesi