Gözden kaçırmayın

İlçe Milli Eğitim Müdürü Arif Kavas, Karacaahmet İlkokulu ve Karacaahmet Ortaokulu'nu Ziyaret Ettiİlçe Milli Eğitim Müdürü Arif Kavas, Karacaahmet İlkokulu ve Karacaahmet Ortaokulu'nu Ziyaret Etti

Uluslararası Sinema Derneği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Valiliği işbirliğiyle "Milli Sinema Günleri" etkinliği düzenlenecek. Etkinlik, 16-18 Kasım 2023 tarihlerinde Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Bu etkinlikte, Türk sinemasının elli yıllık geçmişi boyunca üretilen önemli filmler gösterilecek ve aynı zamanda ikincisi düzenlenecek olan Milli Sinema Açık Oturumu gerçekleştirilecek.

Etkinlik boyunca, milli sinema anlayışının Türk sinemasındaki gelişimini ve geleceğini tartışmak amacıyla çeşitli oturumlar düzenlenecek. Bu oturumlarda akademisyenler, sinema yazarları, tarihçiler, yapımcılar, yönetmenler ve senaristler konuşmalar yapacaklar. Ayrıca, Afyonkarahisar'da ve ilçelerinde bulunan belirli salonlarda ücretsiz film gösterimleri yapılacak. Gösterilecek filmler arasında "Birleşen Yollar", "Çok Sesli Bir Ölüm", "Minyeli Abdullah", "Gençlik Köprüsü", "Reis Bey" ve "Kelebekler Sonsuza Uçar" gibi önemli yapımlar yer alacak.

Ayrıca, kayıp olan Tarık Buğra'nın senaryosunu yazdığı ve Yücel Çakmaklı'nın yönettiği "Kâbe Yollarında" isimli belgesel film de bu etkinlik kapsamında seyirciyle buluşacak. Etkinliğin son gününde ise tüm konuşmacılar ve konuklar bir araya gelerek "Dünden Yarına Millî Sinema Pratiği" konulu bir forum düzenlenecek.

Etkinlik programı kapsamında çeşitli konferanslar, oturumlar, film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek. Konuşmacılar arasında Salih Diriklik, Mesut Uçakan, İhsan Kabil, Sadık Yalsızuçanlar, Yıldız Ramazanoğlu, Üstün İnanç, Kurtuluş Kayalı, Yusuf Kaplan, Ahmet Özhan ve Murat Pay gibi isimler yer alacak.

Bu etkinlikle Türk sinemasının milli boyutta önemli bir dönüm noktası olan elli yıllık süreç içindeki gelişimi ve geleceği tartışılacak. Sinema severler ise ücretsiz olarak filmlerin keyfini çıkarabilecekler. Afyonkarahisar'da düzenlenecek olan etkinlik, Türk sinemasının önemli isimlerini bir araya getirecek ve sektöre yeni perspektifler sunacak.

#MilliSinemaGünleri #TürkSineması #Afyonkarahisar #SinemaEtkinliği #FilmGösterimi