Gözden kaçırmayın

İlçe Milli Eğitim Müdürü Arif Kavas, Karacaahmet İlkokulu ve Karacaahmet Ortaokulu'nu Ziyaret Ettiİlçe Milli Eğitim Müdürü Arif Kavas, Karacaahmet İlkokulu ve Karacaahmet Ortaokulu'nu Ziyaret Etti

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) hakkında bir haber metni:

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Akademide Aile" paneli düzenlendi. Panel, Turizm Fakültesi Reha Kora Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Panele, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Soybalı, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Özcan Zorlu, Doç. Dr. Ali Avan ve AKÜ Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Letife Özdemir gibi birçok akademik personel ve öğrenci katıldı.

Doç. Dr. Letife Özdemir, panelin açılış konuşmasını yaparak merkez hakkında bilgiler verdi. Özdemir, ailenin toplum için ne kadar önemli olduğuna vurgu yaparak, "Aile toplumun geleceğini belirleyen sosyal bir olgudur" dedi. Aile yapısının sağlam olmasıyla toplumun huzurunu ve gelişmişlik düzeyini sağlamlaştırma açısından önemli olduğunu da söyledi.

Panelde "Ailede Psikolojik Sağlamlık" adlı bir sunum gerçekleştiren Dr. Öğretim Üyesi Mücahit Gültekin, Filistin'deki yaşananlar üzerinde durdu. Gültekin, Filistin'deki insanların güçlü bir psikolojik sağlamlıkla yurtlarını bırakmadan yaşamlarını sürdürebilmelerini örnek gösterdi. Ayrıca psikolojik sağlamlığın esneklik ve anlamlandırma becerileriyle ilişkili olduğunu belirtti.

Dr. Öğretim Üyesi Meryem Şahin ise aile yaşantısını etkileyen dinamiklerden biri olarak bireylerin inançlarını gösterdi. Şahin, dindar bireylerin aile ilişkilerinin diğer gruplara göre daha memnun edici olduğunu ve boşanma riskini azalttığını ifade etti. Ayrıca, dini inançların aile içindeki tutumları ve ilişkileri etkilediğini söyledi.

Panelin ardından soru cevap bölümüyle birlikte program sona erdi.