Gözden kaçırmayın

İlçe Milli Eğitim Müdürü Arif Kavas, Karacaahmet İlkokulu ve Karacaahmet Ortaokulu'nu Ziyaret Ettiİlçe Milli Eğitim Müdürü Arif Kavas, Karacaahmet İlkokulu ve Karacaahmet Ortaokulu'nu Ziyaret Etti

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, 2. Büyük Taarruz Kısa Film Festivali kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencileriyle bir söyleşi gerçekleştirdi. Etkinliğe Vali Yiğitbaşı, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ve diğer katılımcılar da katıldı. Söyleşinin öncesinde ise Vali Yiğitbaşı'nın FETÖ'nün darbe girişimine direnen 6 kadının hikayesini anlatan kendi belgesel filmi olan "Kalplerin Direnişi" izlendi.

Yiğitbaşı, söyleşide yönetmenliğini Rengin Gültekin'in üstlendiği "Kalplerin Direnişi" belgeselinin ortaya çıkış hikayesini anlattı. Vali, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Marmara Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yaptığını ve o gece yaşadıklarını paylaştı. Atatürk Havalimanı'na yürüyerek giden Vali Yiğitbaşı, o sırada farklı duygular yaşadıklarını ve her görüşten insanın bir arada olduğunu ifade etti.

Yiğitbaşı, darbe girişiminin gelecek nesillere anlatılması ve kalıcı bir eser bırakılması gerektiği düşüncesiyle belgesel film hazırlığına başladıklarını söyledi. 6 kadın direnişçiyle bir araya gelerek belgeseli hazırladıklarını belirten Vali, kadınların direnişteki rolünü vurgulamak istediklerini söyledi.

Festival hakkında da konuşan Yiğitbaşı, Afyonkarahisar'ın milli mücadelenin kilit şehri olduğunu ve her yıl Zafer Haftası programlarıyla Büyük Taarruz Zaferini kutladıklarını belirtti. Büyük Taarruz Kısa Film Festivali'nin bu zaferi hatırlama ve anma noktasında önemli bir işlev gördüğünü ifade eden Vali, festivalin her yıl devam etmesini ve geleneksel hale gelmesini temenni etti.

Afyonkarahisar'ın sosyal ve kültürel etkinlikler açısından talepkar bir şehir olduğunu belirten Yiğitbaşı, bu tür festivallerin yoğun ilgi gördüğünü ve gençlerin etkinliklere sahip çıktığını söyledi. Vali, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ve bu tür etkinliklerin artmasını umut ettiğini ifade etti.

Söyleşinin ardından Vali Yiğitbaşı, öğrencilerin sorularını cevapladı.