Gözden kaçırmayın

2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Afyonkarahisar'a bir dizi ziyaret ve etkinliğe katılmak üzere geldi. Ziyaretlerine başlayan Tatar, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı tarafından makamında kabul edildi. Valilik önünde protokol üyeleri tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Tatar, ardından Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, gazetecilerin sorularını yanıtlarken Filistin'deki olayları büyük bir üzüntü ve endişeyle izlediklerini ifade etti. Masum insanların ve sivillerin katledilmesinin, insanlık ve çağdaş değerler açısından kabul edilemez bir durum olduğunu belirten Tatar, bu acımasız hareketleri şiddetle kınadıklarını söyledi. KKTC olarak, Filistin'deki olaylar nedeniyle 3 günlük yas ilan ettiklerini de açıkladı.

Vali Yiğitbaşı ve protokol üyeleriyle birlikte Valilik Makamı'na geçen Cumhurbaşkanı Tatar'a, Afyonkarahisar'ın ekonomisi, tarihi ve kültürel değerleri ile turizm potansiyeli hakkında bilgi verildi. Bu ziyaret, Cumhurbaşkanı Tatar'ın ilk kez Afyonkarahisar'a gerçekleştirdiği bir ziyaret oldu.

#KKTC #Cumhurbaşkanı #ErsinTatar #Afyonkarahisar #ziyaret #Filistin #yas #katliam