Gözden kaçırmayın

2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Uluslararası Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali, bu yıl 5. kez düzenlenerek büyük ilgi gördü. UNESCO tescilli Gastronomi Şehri Afyonkarahisar'ın lezzetli yöresel ürünleri festivalde sergilendi. Festivalin son gününde ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya'nın söyleşisi ilgiyle takip edildi. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı da söyleşilere katılarak festivalin destekçisi oldu.

Vali Yiğitbaşı, festivaldeki etkinliklerde yaptığı konuşmada Afyonkarahisar'ın gastronomi şehri olmasını daha fazla kişiye anlatmak ve dünyada daha fazla tanıtmak istediklerini belirtti. Türk insanının yemek kültürünün sofra etrafında toplanmaya dayandığını vurgulayan Vali Yiğitbaşı, yemek kültürünün önemine dikkat çekti ve özellikle gençlerle birlikte yemek yemenin intihar ve depresyon oranlarını azalttığını söyledi.

Vali Yiğitbaşı ayrıca kadın kooperatiflerinin güçlenmesi için işbirliğine hazır olduklarını belirtti. 17 kadın kooperatifini ve 21 kadın kültür evini desteklemeye hazır olduklarını dile getiren Vali Yiğitbaşı, ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya ile yapılan işbirliğiyle televizyon programlarında Afyonkarahisar ürünlerine daha fazla yer verileceğini sözlerine ekledi.

Ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya ise konuşmasında yerel lezzetlerin kadın kooperatifleri tarafından üretilmesinin önemine dikkat çekti ve televizyon programında bu ürünlerin kullanılacağı sözünü verdi.

Festival kapsamındaki diğer etkinliklerden biri ise Fotoğraf Sanatçısı Engin Uzun'un söyleşisi oldu. Vali Yiğitbaşı da söyleşiye katılarak iyi fotoğraf çekmenin püf noktalarını uygulamalı olarak öğrendi.

Ayrıca festivalde çocuklara yönelik olarak düzenlenen Sertaç Abi olarak bilinen YouTuber Sertaç Güngör'ün söyleşisine de Vali Yiğitbaşı katıldı. Sertaç Güngör, sosyal medya kullanımı ve dikkat edilmesi gereken konuları esprili bir dille anlatarak büyük ilgi gördü.

#GastroAfyon #AfyonkarahisarLezzeti #TurizmFestivali #GastronomiŞehri